Pretraga
Close this search box.

Opšti uslovi

Prodaja robe putem naše online prodavnice www.bycherryhair.com obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva By Cherry Hair Doo, ulica: Alekse Nenadovića 25/11, Beograd, matični broj 20330180

OPIS PROIZVODA

Po prijemu porudžbine proizvoda, operater je u obavezi da obezbedi telefonsku potvrdu porudžbine od strane kupca. Potvrdom porudžbine od strane kupca, ista postaje aktivna .(za kupovinu robe na daljinu zakon predviđa mogućnost da kupac moze odustati od kupovine  čak 14 dana od dana prijema robe bez ikakvog navođenja razloga i obavezan je da o tome obavesti prodavca u roku od 14 dana od dana isporuke robe na OBRASCU ZA ODUSTAJANJE ,  a prodavacje dužan da mu u narednih 14 dana  vrati  novac) Prodavac ima obavezu da poručene proizvode isporuči ispravne i u navedenom predviđenom roku. U slučaju bilo kakvih izmena, prodavac je dužan da obavesti kupca prilikom telefonske potvrde porudžbine. Sve eventualne izmene, osim onih po pitanju isporuke, ne odnose se na potvrđene porudžbine. U slučaju neusklađenosti cena isporuke, navedenih u našoj Internet prodavnici, sa cenama kurirske službe, o izmenama ćete biti obavešteni prilikom telefonske potvrde porudžbine

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Slike ne moraju biti 100% identične proizvodima. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku.

CENE PROIZVODA

Cene proizvoda su izražene u dinarima i uključuje PDV u iznosu od 20%. PDV je iskazan na stranicama „Korpa“ i „Plaćanje“. Proizvodi su podložni promeni cena sve do potvrde kupovine. By Cherry Hair garantuje cenu na dan kupovine, bez obzira na eventulanu promenu cene pre izvršene isporuke. Troškovi dostave se posebno naplaćuju i zavise od mase paketa a ne od mesta dostave. Detaljnije o načinu obračuna troškova dostave pogledajte u meniju Isporuka.

Prodajna cena robe je naznačena uz svaki artikal, a mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na www.bycherryhair.com;

Izjava konverzije plaćanja

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije/Vaša banka izdavalac, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu i one koju možete videti na vašem bankovnom izvodu.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE POUZEĆEM

Kod plaćanja pouzećem porudžbinu plaćate prilikom isporuke. Ukoliko isporuku vrši kurirska služba moguća su: plaćanje gotovinom. U slučaju da isporuku vrši Minor moguće je plaćanje:

– U gotovini

Plaćanje putem kreditnih ili debitnih kartica

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama – VISA, Maestro, MasterCard, Amex ili Dina koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Banca Intese i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Povraćaj sredstava

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro, MasterCard, Amex ili Dina kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

NAČIN ISPORUKE

Nakon poručivanja robe za onu koja je odmah dostupna u toku tog ili narednog dana By Cherry Hair DOO zove kurirsku službu AKS Express Kurir. U zavisnosti od doba dana kada izvršite porudžbinu možete očekivati mail ili poziv od nas da potvrdimo da smo primili vašu porudžbinu. Takođe, u zavisnosti od raspoloživosti robe šaljemo je u toku tog ili sutrašnjeg dana, osim ukoliko nije reč o vikendu ili neradnim danima kurirske službe. Ukoliko je vikend ili su neradni dani roba će biti poslata prvog narednog radnog dana. Ukoliko nemamo raspoloživ proizvod u najkraćem mogućem roku ćemo vam se javiti sa informacijom da li i kada će isti moći biti poslati. Nakon što Kupac potvrdi da mu odgovaraju ti uslovi poslovanja roba se šalje u dogovoreno vreme.

By Cherry Hair će robu poslati u originaloj ambalaži uvek kada postoji ta mogućnost. Nekad se dogodi da proizvođač u jednu kutiju pakuje dva artikla koja se prodaju na komad i tada nećemo uvek biti u mogućnosti da jedan komad pošaljemo u originaloj ambalaži. Ukoliko iz određenih razloga nismo u mogćnosti da robu pošaljemo u originalnoj ambalaži svakako ćemo je zapakovati u raspoloživu ambalažu najsličnijih dimenzija i obezbediti adekvatnu zaštitu robnog artikla.

Kupcu će sva neophodna dokumentacija (fiskalni račun, uputstvo za upotrebu, obrazac za odustanak od kupovine), biti dostavljena uz robu, osim ukoliko ne odabere da mu isti budu dostavljeni na e-mail. Ukoliko uz poručen artikal proizvođač originalno pakuje neke dodatne delove isti će biti poslati uz naručen atikal (takve pogodnosti su opcione i navedene su u uputstvu za upotrebu).

Očekivano vreme za isporuku robe je 7-10 radnih dana, izuzetak se može dogoditi u skladu sa dinamikom isporuke po mestima kurirske službe.

OGRANIČENJA ISPORUKE ROBE

Isporuka robe vrši se isključivo na teritoriji Republike Srbije bez KiM. Isporuka van teritorije Srbije nije moguća.

Reklamacije

Proizvodi koji se prodaju putem naše internet prodavnice, su praćeni svom zakonski neophodnom dokumentacijom uključujući i garantne listove proizvođača. Ukoliko se pojavi potreba da reklamirate određeni artikal na kvalitet mi ćemo ispuniti sve zakonski definisane obaveze za prodavca, na isti način kao da ste robu kupili u klasičnoj prodavnici.

Roba pokrivena garancijom proizvođača se prodaje sa garancijom proizvođača proširena na Kupca. Reklamacioni postupak se pokreće na zahtev kupca, popunjavanjem Zahteva za reklamaciju na kvalitet proizvoda .

Ukoliko želite da započnete proces reklamacije, potrebno je da nam se obratite na email info@bycherryhair.com ili telefon 011 124 164 39 kako bi Vam poslali ovaj Zahtev

Preduzeće By Cherry Hair ne preuzima nikakvu odgovornost za greške kupaca, proizvode pogrešno kupljene ili bilo koje druge greške koje se odnose na Vaše postupke prilikom kupovine na Web sajtu. Ukoliko imate nepravilnosti u radu prilikom kupovine proizvoda na Web sajtu ili niste dobili kupljeni proizvod, molimo Vas da kontaktirate korisnički servis (kontakt podaci) i mi ćemo se potruditi da otklonimo nepravilnosti kako biste dobili kupljeni proizvod.

Ako je neki proizvod koji ste kupili defektan ili ne funkcioniše pravilno iz bilo kog razloga, molimo Vas da kontaktirate naš korisnički servis (kontakt podaci) i da pogledate garantni list kako biste se upoznali sa detaljima garancije i postupkom reklamacije.

GARANCIJA KVALITETA

By Cherry Hair garantuje za kvalitet svih proizvoda iz ponuđenog asortimana. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju podacima navedenim u Internet prodavnici. Za proizvode koji podležu garanciji važe sledeći uslovi: Davalac garancije obezbeđuje otklanjanje kvarova na proizvodu u garantnom roku. U slučaju nepodudaranja stvarnih sa propisanim i deklarisanim karakteristikama kvaliteta proizvoda, trgovac se obavezuje da zameni isporučeni proizvod novim ili da kupcu vrati novac. Garantni rok započinje danom prodaje proizvoda koji podleže garanciji, pri čemu se taj datum unosi u garantni list i overava pečatom i potpisom ovlašćenog prodavca. Prilikom isporuke dužnost prodavca i kupca je da izvrše pregled proizvoda i ukoliko postoje mehanička oštećenja, prodavac je u obavezi da zameni proizvod novim i dostavi ga kupcu. Kupac gubi pravo na garanciju ako je kvar nastao nepridržavanjem uputstva za upotrebu ili ukoliko je proizvod pušten u rad od strane neovlašćenog lica. Za sve proizvode pod garancijom važe pravila koja su navedena u garantnom listu.

PRIVATNOST PODATAKA

Za uspešnu obradu i realizaciju Vaše porudžbine, neophodni su sledeći podaci:

ime i prezime, adresa, telefon, email

Na osnovu ovih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o statusu Vaše porudžbine.

By Cherry Hair se obavezuje da čuva privatnost svih naših kupaca. U interesu nam je da prikupimo samo osnovne podatke o potrošačima, kao i podatke bitne za poslovanje i informisanje korisnika, a sve to sa ciljem pružanja usluge visokog nivoa kvaliteta. Svi podaci o našim on-line kupcima biće sačuvani i dostupni samo onim zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Zaposleni u By Cherry Hair odgovorni su za poštovanje informacija o kupcima u skladu sa načelima obezbeđenja i zaštite privatnosti.
Takođe naglašavamo da prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima iz prodajnog asortimana, koje naši posetioci traže i kupuju, a sve u interesu sigurnije kupovine.
Kao privredni subjekt od poverenja, koji brine o interesu kupaca proizvoda iz prodajnog asortimana, ističemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u neke druge svrhe.

SAGLASNOST I PROMENE USLOVA

Korišćenje online kanala prodaje By Cherry Hair podrazumeva saglasnost kupaca sa svim navedenim na ovoj stranici naše web prezentacije.
By Cherry Hair je u obavezi da se pridržava svega navedenog, a eventualne izmene postojećih uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani naše Internet prodavnice i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim kupcima, tj. korisnicima.

ODUSTANAK OD UGOVORA

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 88/2021) kupovina preko naše prodajne internet prodavnice www.bycherryhair.com smatra prodajom na daljinu.
Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od dana prijema robe, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim direktnih troškova povraćaja robe.
Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora podnošenjem Izjave o odustanku od ugovora u roku od 14 dana od kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.
Popunjenu Izjavu o odustanku od ugovora je potrebno popuniti i poslati na adresu By Cherry Hair doo, ulica Alekse Nenadovića 25/11, Beograd ili elektronskim putem na email adresu info@bycherryhair.com.
Prijem obrasca ćemo bez odlaganja potvrditi u pisanom ili elektronskom obliku. Uz potvrdu ćemo Vam poslati i uputstvo o načinu vraćanja robe.
Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.
Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.), pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak.
Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.

Korisnički servis

Ukoliko imate bilo kakva pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona 011 241 643 9 ili nam poslati email na info@bycherryhair.com

Pretraga
Close this search box.